Friday, July 10, 2009

Ars Amatoria (an excerpt)

Απόσπασμα από ένα εγειρόμενο μυθιστόρημα

"
Βρισκόμουν δεμένος μέσα σ’ ένα σκοτεινό υπόγειο. Βλοσυροί καλόγεροι ανεβοκατέβαιναν στο κελί μου, με στόχο να με εξαναγκάζουν να ομολογήσω. Στο βλέμμα τους ένοιωθα ότι με αντιμετώπιζαν σαν αχρείο σατανιστή, αν όχι την ενσάρκωση του ίδιου του Σατανά. Κάθε τόσο με απειλούσαν ότι θα μου προκαλέσουν όλο και μεγαλύτερο πόνο. Να ομολογήσω όμως τι; Κάτι που δεν ήξερα ούτε κι εγώ ο ίδιος. Και μάλλον ούτε κι η Ιζαμπέλλα. Σταγόνες έπεφταν από την οροφή, που μύριζαν χώμα και μούχλα. Κι οι τοίχοι γύρω μου επίσης φαγωμένοι από την υγρασία. Κατ’ αρχήν με άφησαν να περιεργαστώ όσο προσεκτικότερα μπορούσα τους σφιγκτήρες των αντιχείρων, των δαχτύλων των ποδιών, των αστραγάλων και των κρανίων. Μου έδειξαν τον ισπανικό όνο, όπου ο ατυχής αναβάτης υποχρεωνόταν να καθίσει πάνω στην αιχμηρή ακμή ενός κατακόρυφου καδρονιού, και στη συνέχεια, με την ανάρτηση από τα άκρα του σώματος ολοένα αυξανόμενων βαρών, υποβαλλόταν σε ένα αργό αλλά σταθερό σχίσιμο της έδρας του, των οπισθίων του και των αμαρτωλών – τι άλλο; - γεννητικών του οργάνων. Μου έδειξαν την καρέκλα του Ιούδα, ένα κώνο, ο οποίος πάνω κάτω είχε τον ίδιο σκοπό, καθώς κατέβαζαν πάνω στην κορυφή του το θύμα δεμένο χειροπόδαρα και σε μια τέτοια στάση ώστε η μιασμένη τρύπα του – στην περίπτωση των γυναικών υπήρχε μια ευχάριστη για τους δήμιους δυνατότητα επιλογής – να οδηγηθεί με ακρίβεια πάνω της, λυτρώνοντας το θύμα από τα υποτιθέμενα δαιμόνια.
"

Copyright by Markos-the-Gnostic

9 comments:

Χρήστος Α. Μιχαήλ said...

Ανατριχιαστικό.

markos-the-gnostic said...

αυτό είναι θετικό φαντάζομαι...

sourgeal said...

Περιτό να σου πω. Θέλουμε κι άλλο.

Φράνσις said...

Εγω τι να πω τωρα κυριε μυθιστοριογραφε; Ευχομαι η φαντασια σου να σε βγαλει ασπροπρόσωπο... κι εσενα που θα τα πλεκεις πριν τα γραψεις, κι εμας που τα διαβαζουμε.Υπαρχει ένα gothic novel (εικονιστορημα), ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ λεγεται, Θωμας Μαστακουρης νομιζω ο συγγραφεας της ιστοριας, και ενας αλλος εχει αναλαβει τα σκιτσα.Ειναι διπλο τευχος περιεχει και αλλη μια ιστορια εικονογραφημενη.Εχω παθει αμνησια γαμωτι μου διαφευγει τελειως ο εκδοτικος οικος.Α! το βρισκεις στο βιβλιοπωλιεο Jemma books στον Πειραια.Ειδικευεται στα κομικς, role play games και τετοια.Αυτο μου θυμισε το αποσπασμα σου.Θα το βρω στη βιβλιοθηκη μου και θα σου γραψω προσεχως λεπτομερειες. Το ειχα διαβασει περυσι τα Χριστουγεννα..τι ωραια που ενιωθα τοτε.Τωρα οχι.ΟΧΙ.

markos-the-gnostic said...

θάχετε sour
aub ναι για πες...

sourgeal said...

Νομίζω το 2009 τα φταίει όλα.. αντε γμτ να φύγει και να πάει από κει που ήρθε!!

markos-the-gnostic said...

γιατί; τα περίεργα τουλάχιστον μας δίνουν εμπνεύσεις

Φράνσις said...

Σειρα: ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, εκδοσεις: ΨΥΧΗΣ ΤΑ ΛΑΜΠΥΡΙΣΜΑΤΑ, 2007. Αλμπουμ 1- ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ( ιστορία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, σκίτσα: ΑΝΝΑ ΖΙΟΥΛΗ και ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ(ιστορια: ΘΩΜΑΣ ΜΑΣΤΑΚΟΥΡΗΣ, σκίτσα:ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΟΥΛΙΑΣ). Ειναι χαρτοδετο ξερεις, διπλου εξωφύλλου, για να αντιστοιχει στις δυο ιστοριες(οι οποιες ουσιαστικα ειναι 4. Υπαρχουν και αλλες δυο spooky μεσα ανευ εικονων).Σου λεω ειναι τελειο. ηταν το πρωτο αλμπουμακι αυτης της σειρας.Απ΄οτι θυμαμαι καπου 9 ευρωπουλα κοστιζει.

markos-the-gnostic said...

ωραία aub θα το ψάξω (ευχαριστώ)

 

FRIENDS

meta-blogging
a fox
a paper-mouse
for Lydia
Candy-Blue
i.p.potis
lust time
Padrazo
3 parties a day
Auburn Kate
Weirdo
HNO3
about literature
the Duke
a photographer
Lady Lilith
Dim Juanegro
Alexandra
the unknown
StarDust
Sourgeal
Lucy
Little Hero
Kat.
Isis veiled / unveiled
Krotkaya
Ground-Control
Dynx
Bounty
Liquid Days
Sentimental Age
Uninhabited Earth
Art Noise
Paper Flowers
Ευδοξία


I participate also in...

Cinema
A patchwork


Other blogs...

Pictures of unknown persons offered to unknown
Exchanging information (books, movies etc)


My previous blogs...

Searching for happiness in chaos [1]
Searching for happiness in chaos [2]