Tuesday, January 29, 2013

Μια πρόταση επανασχεδίασης της Tarot

Πρόταση προς χέρια όσων ζωγραφίζουν και προς φαντασίες των υπολοίπων μας
(Ξεκίνημα με αυτές τις κάρτες - αν θέλετε συνεισφέρετε στο εγχείρημα)

Τρελός (0) : ένας Ιανός, με το ένα του πρόσωπο με μάσκα θλίψης στυλ καρναβαλιού Βενετίας, να φαίνεται αμφάς, και το άλλο του πρόσωπο οξυδερκές και απατεωνίστικο, ενός τραγόμορφου Μπαφομέε, να φαίνεται σε ένα καθρέφτη που κρατά πίσω του.

Μάγος (1) : ένας άντρα γυμνός με μακριά μαλλιά με το σώμα του βαμμένο μισό κόκκινο – μισό μπλε, ακουμπά με τη δεξιά παλάμη του το ηλιακό πλέγμα (τη περιοχή του ομφαλού) μιας γυναίκας γυμνής με κόκκινα σπαστά μαλλιά ξαπλωμένης ανάσκελα πάνω στην τράπεζα των πράξεων.

Οι ερωτευμένοι (6) : ένας άντρας γυμνός που κρατά αγκαλιά στα χέρια τη γυναίκα του γυμνή, σε σχήμα σταυρού. Από πάνω τους πετούν δυο κοράκια που κρατούν με τα ράμφη τους ένα φίδι.

Ο ερημίτης (9) : Ένας λεπτός σχεδόν σκελετώδης γέροντας με μια λευκή γενειάδα που τον περιβάλλει και συνεχίζει επ’ άπειρο μέχρι τα βάθη του ορίζοντα.

Ο κρεμασμένος (12) : Δυο κυπαρίσσια, ανάμεσα τους στο έδαφος ένα ορθογώνιο ρήγμα μες στη γη σαν χώρος ταφής και πάνω απ’ αυτό μια γυναίκα κρεμασμένη ανάποδα με σχοινιά απ’ τα πόδια, το ένα πόδι απ’ τον ασημένιο ήλιο και το άλλο απ’ το χρυσό φεγγάρι. Το κέντρο της σκηνής είναι το αιδοίο της, μεγαλύτερο απ’ το κανονικό, επέχοντας τη θέση της πηγής της ζωής.

Ο θάνατος (13) : Ένα άδειο ρούχο σε μια κίνηση πτώσης και λιποθυμίας. Στη θέση του κεφαλιού του που λείπει ένας ασημένιος ήλιος δίπλα σε ένα χρυσό φεγγάρι σε φάση νυχιού.

Ο διάβολος (15) : Ένας ανατολίτης με πονηρό σπινθηροβόλο πνεύμα έχει στη μια παλάμη ένα νέο και στην άλλη μια νέα και τα δωρίζει σε ένα λιοντάρι με τεράστια πλούσια χρυσή χαίτη.

1 comment:

Unknown said...

Challenge accepted...

 

FRIENDS

meta-blogging
a fox
a paper-mouse
for Lydia
Candy-Blue
i.p.potis
lust time
Padrazo
3 parties a day
Auburn Kate
Weirdo
HNO3
about literature
the Duke
a photographer
Lady Lilith
Dim Juanegro
Alexandra
the unknown
StarDust
Sourgeal
Lucy
Little Hero
Kat.
Isis veiled / unveiled
Krotkaya
Ground-Control
Dynx
Bounty
Liquid Days
Sentimental Age
Uninhabited Earth
Art Noise
Paper Flowers
Ευδοξία


I participate also in...

Cinema
A patchwork


Other blogs...

Pictures of unknown persons offered to unknown
Exchanging information (books, movies etc)


My previous blogs...

Searching for happiness in chaos [1]
Searching for happiness in chaos [2]